Odontoterapie restauratoare

Caria dentara e o leziune distructiva a tesutului dentar. In fazele incipiente, ea nu poate fi observata decat de medicul dentist. Atunci cand leziunea carioasa e observata de catre pacient, caria este deja mult avansata. De aici rezulta importanta controalelor stoma efectuate periodic. Cu cat leziunea este surprinsa in stadiul incipient cu atat tratamentul e mai simplu, sacrificiul datorat e mai mic, costurile sunt reduse si necesita mai putine sedinte.

Tratamentul urmareste indepartarea tesuturilor dentare afectate, protectia tesuturilor sanatoase si reconstructia dintelui (“plomba”). Tratamentul se efectueaza sub anestezie pentru confortul pacientului si se foloseste materiale de ultima generatie.

Leziunile dentare de natura carioasa, cât si necarioasa cu lipsa de substanta beneficiaza de tratament adecvat, prin metode moderne. Pentru obturatii („plombe”), utilizam o gama larga de materiale stomatologice, capabile sa confere rezistenta, functionalitate si estetica (la culoarea dintelui) dintelui, cu un minim de sacrificiu al tesuturilor dentare.
Realizam prevenirea si restaurarea cariei secundare marginale, sau a recidivei. Daca aveti dinti hipersensibili, utilizam solutii speciale care diminueaza, sau inhiba producerea durerii.