InhaloSedare Stomatologie pediatrica

Clinica noastra acorda o mare atentie copiilor dvs., asigurandu-le confort si mai ales multa rabdare pentru efectuarea tratamenelor dentare. Explicam pe intelesul lor tehnici corecte de periaj, dar si dvs.in calitate de parinte o sa cunoasteti aceste tehnici pentru periajul copiilor cu varste foarte mici, cand ei au nevoie de ajutor.

Foarte importante sunt sigilarile dintilor permanenti care incep sa erupa pe arcada incepand cu varsta de 6 ani, pentru prevenirea cariilor dentar.

Ca urmare a dezvoltarii tehnologiei în domeniu, vizita la medicul stomatolog nu va mai reprezenta un stres pentru copii si implicit pentru parinti. La Clinica Stomatologica Midentsyle din Bucuresti, pacientii vin cu placere stiind ca tot ceea ce inseamna tratament dentar se va efectua fara nici cea mai mica durere fizica.

Inhalosedarea se adreseaza atat copiiilor anxiosi, care au trecut prin experiente neplacute, dar si acelora care vor sa reduca vizitele la stomatolog, caci sub sedare constienta se pot face mai multe tratamente pe parcursul aceleiasi sedinte, aprecierea duratei tratamentului fiind alterata. Procedura poate fi folosita si pentru pacientii cu reflex de voma.

Cel mai important aport al inhalosedarii este insa acela de a contribui semnificativ la tratarea pacientilor copii, reducand stresul pe care o mare parte din ei il resimt. Copiii se vor simti relaxati, deoarece gazul are un efect usor euforizant, putand fi astfel mai usor sugestionati, desi starea de constienta si reflexele de aparare raman intacte. Varsta minima la care copiii pot fi supusi unei astfel de proceduri este de 3 ani.

AVANTAJELE PROCEDURII DE INHALOSEDARE

– O metoda ce induce o stare de relaxare,reducand stresul emotional,perceptia durerii si starea anxioasa, usurand prin aceasta tratamentul stomatologic si facilitand colaborarea medic-pacient
– Inhalosedarea este o metoda de sedare constienta pe baza de protoxid de azot combinat cu oxigen
– Inhalosedarea ste cea mai sigura medtoda de sedare folosita in tratamentul stomatologic
– Inhalosedarea nu prezinta nici un risc pt organism,protoxidul de azot fiind un gaz bland ,netoxic,ce se elimina din organism imediat dupa incetarea adminsitrarii
– Pacientul ramane constient pe toata durata sedarii
– Inhalosedarea este indicata si la pacientii cu hipertensiune arteriala sau cu infarct miocardic in antecedent
– Inhalosedarea este avantajoasa pentru copii, deoarece scapa de trauma tratamentului stomatologic; la 3-5 minute dupa intreruperea adminsitrarii efectele dispar in totalitate din organism

Este inhalosedarea sigura ?

DA! Protoxidul de azot este un gaz bland, netoxic care se elimina singur din organism dupa interventie. Spre deosebire de anestezia generala, in cazul inhalosedarii pacientii sunt constienti si receptivi pe toata durata tratamentului. Aceasta este cea mai sigura si eficienta metoda de sedare care ofera pacientului anxios sansa de a avea o experienta pozitiva sigura in timpul tratamentelor stomatologice.