Caz implant dentar

Pacienta, în vârsta de 34 ani, s-a prezentat la clinica noastra din motive estetice. Pacienta prezenta disconfort datorita aspectului nefizionomic al caninului mandibular drept, acesta fiind un dinte temporar (de lapte) care nu a fost inlocuit in perioada fiziologica cu un dinte definitiv, datorita faptului ca mugurele dintelui definitiv a lipsit.

Spatiul dintre incisivul lateral si premolar era destul de mic pentru inserarea unui implant, iar un tratament protetic obisnuit, ce ar fi constat in slefuirea unor dinti indemni, s-a considerat inadecvat.
Echipa noastra formata din medicul stomatolog ortodont si chirurg au decis ca cel mai adecvat ar fi tratamentul combinat ortodontic si chirurgical. Initial a fost folosit un aparat ortodontic pentru crearea spatiului necesar inserarii implantului.

Apoi, a urmat o interventie chirurgicala in urma careia a fost extras dintele temporar si s-a inserat un implant special cu diametru adecvat. Dupa 4 luni, s-a efectuat tratamentul protetic prin aplicarea unei coroane metalo-ceramice pe implant.

Medicii care au participat:
Dr Mahmoud Ourfali,
Dr Geta Mihu,
Dr. Stanisor Sonila